Tekintve, hogy a kertben van egy hatalmas fügefa tele terméssel, tennem kellett valamit.
Megnéztem a neten, mi mindent lehet fügéből készíteni, és a fügepálinka így első körben szimpatikus volt. Az eredeti recept szerint a következők kellenek hozzá:
- 4-5 db érett füge
- egy zacskó mazsola (helyett aszalt vörösáfonya)
- 1 üveg vodka
Én rögtön az elején trükköztem a mazsolával kapcsolatban. Mazsola ügyben ugye nincs közömbös ember, mi pedig a mazsolagyűlölők közé tartozunk, ennél fogva nem is volt itthon. Szóval a mazsolát aszalt vörösáfonyára cseréltem ravaszul. Ezután a nehéz döntés után már csak könnyebb dolgok következtek, mondom, hogy megy a dolog, bár szerintem kitaláljátok.
A fügéket vágd 4 részre, és vegyesen az áfonyával pakold egy széles szájú üvegbe. A széles száj fontos. Egy darabig kacérkodtam az ikeás csatos üveggel, mert az mindennek olyan rusztikus bájt kölcsönöz, de szerencsére eszembe jutott, hogy a begyömöszölt fügét soha többé nem tudnám kiszedni belőle. Szóval széles szájú üveg rulez. A kubus üvegek például nagyszerűek. Na, szóval vissza lényegre, ami már csak annyi, hogy öntsd a vodkát a gyümölcsökkel megpakolt üvegbe.
Gyönyörködj benne kicsit, aztán a lezárt üveget helyezd el a polcon. 6 kerek hétig izgulhatsz, hogy milyen lesz.
Egyelőre én sem tudom, de ígérem, hogy 6 hét múlva megkóstolom, és megpróbálom körülírni az ízét. Állítólag likőrszerű cucc lesz belőle. Izgi.
(A receptet egy magyar konyha fórumban találtam, és Irénke jegyzi)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.