Tekintve, hogy a kertben van egy hatalmas fügefa tele terméssel, tennem kellett valamit.

Megnéztem a neten, mi mindent lehet fügéből készíteni, és a fügepálinka így első körben szimpatikus volt. Az eredeti recept szerint a következők kellenek hozzá:

- 4-5 db érett füge

- egy zacskó mazsola (helyett aszalt vörösáfonya)

- 1 üveg vodka

 

Én rögtön az elején trükköztem a mazsolával kapcsolatban. Mazsola ügyben ugye nincs közömbös ember, mi pedig a mazsolagyűlölők közé tartozunk, ennél fogva nem is volt itthon. Szóval a mazsolát aszalt vörösáfonyára cseréltem ravaszul. Ezután a nehéz döntés után már csak könnyebb dolgok következtek, mondom, hogy megy a dolog, bár szerintem kitaláljátok.

A fügéket vágd 4 részre, és vegyesen az áfonyával pakold egy széles szájú üvegbe. A széles száj fontos. Egy darabig kacérkodtam az ikeás csatos üveggel, mert az mindennek olyan rusztikus bájt kölcsönöz, de szerencsére eszembe jutott, hogy a begyömöszölt fügét soha többé nem tudnám kiszedni belőle. Szóval széles szájú üveg rulez. A kubus üvegek például nagyszerűek. Na, szóval vissza lényegre, ami már csak annyi, hogy öntsd a vodkát a gyümölcsökkel megpakolt üvegbe.

Gyönyörködj benne kicsit, aztán a lezárt üveget helyezd el a polcon. 6 kerek hétig izgulhatsz, hogy milyen lesz.

Egyelőre én sem tudom, de ígérem, hogy 6 hét múlva megkóstolom, és megpróbálom körülírni az ízét. Állítólag likőrszerű cucc lesz belőle. Izgi.

(A receptet egy magyar konyha fórumban találtam, és Irénke jegyzi)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://htbgreen.blog.hu/api/trackback/id/tr393110264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása